بالاخره روز ۱۲ نوامبر هم فرا رسید تا دومین کنسول مهم نسل نهم و رقیب سر سخت ایکس باکس سری ایکس، یعنی پلی استیشن 5 نیز وارد بازار شود. نسل نهم کنسولهای بازی، از روز گذشته رسما شروع شد و افرادی که کنسولهای جدیدشان را پیش خرید کرده بودند، الان در حال تست کردن ویژگیهای مختلف آنها هستند.
به قول سونی، پلی استیشن 5 کنسول قدرتمندی است که قرار است تعریف شما از ویدیو گیم را تغییر دهد. کنسول از یک پردازنده ۷ نانومتری با معماری Zen 2 شرکت AMD استفاده میکند. این پردازنده ۸ هستهای که سرعت هر هسته آن تا ۳.۵ گیگاهرتز بالا میرود، در اصل عضوی از خانواده Radeon’s Navi به حساب میآید که AMD آن را به صورت اختصاصی برای پلی استیشن 5 طراحی کرده.
در سوی دیگر اما پردازشگر گرافیکی ۱۰.۲۸ ترافلاپسی کنسول را داریم که با معماری RDNA 2 طراحی شده و قدرت ۳۶ واحد محاسباتی آن به ۲.۲۳ گیگاهرتز میرسد. این یعنی با پردازشگر گرافیکی قدرتمندی طرف خواهید بود که عملا نباید زیر بار فشار گرافیک بازیهای نسل هشتمی کم بیاورد. خود سونی اعلام کرده که پلی استیشن 5 از رزلوشن 8K و تکنولوژی رهگیری پرتو (Ray Tracing) نیز پشتیبانی میکند که خود این موضوع، گواهی است بر قدرت پردازشی پنجمین کنسول خانگی سونی.
البته این بدان معنی نیست که پلی استیشن 5 قادر است تمام بازیها را روی 8K با بالاترین گرافیک ممکن اجرا کند. نه، اتفاقا براساس بررسیهای انجام شده، پلی استیشن 5 و حتی ایکس باکس سری ایکس نیز قادر به اجرای اکثر بازیهای بزرگ روی رزولوشن 4K واقعی هم نیستند، چه برسد به 8K. اما ریتریسینگ هر دو کنسول کاملا واقعی است و میتوانید با روشن کردن این ویژگی روی بازیها، تفاوت را در نورپردازی و بازتاب نور از سطوح براق به خوبی حس کنید.
در کنار ۱۶ گیگابایت حافظه رمی که ژاپنیها در سخت افزار کنسول تازهاشان تعبیه کردهاند، SSD شخصیسازی شده ۸۲۶ گیگابایتی را داریم که براساس ادعای سونی، یکی از سریعترین SSDهای حال حاضر دنیاست و میتواند به راحتی از زمان لودینگ بازیها کم کند و به طور کلی مشکل دیر لود شدن بافتها را از بین ببرد. البته حجم این SSD کمی برای بازیهای حجیم امروزی کم به نظر میرسد.
چراکه ۲۰۰ گیگابایت از حجم این فضا، توسط خود کنسول اشغال میشود و عملا شما ۶۲۶ گیگابایت فضا برای نصب بازیها دارید. متاسفانه سونی هنوز راهکار مناسبی برای افزایش ظرفیت حافظه پلی استیشن 5 ارائه نکرده و فعلا اگر بخواهید برای این کار اقدام کنید، باید یک SSD با ظرفیتی بالاتر بخرید و به هزینه گزاف آن تن دهید. با این حال، خود پلی استیشن 5 یک ویژگی جالب دارد که به واسطه آن میتوان بخش خاصی از یک بازی را روی SSD کنسول نصب کرد.
برای مثال، شما میتوانید موقع نصب Call of Dutyهای جدید، کلا بیخیال نصب بخش داستانی بازی شوید و فقط بخش مولتی پلیر آن را نصب کنید. این فعلا تنها راه ارزانی است که میتوانید به واسطه آن فضای نسبتا پایین SSD پلی استیشن 5 را مدیریت کنید. ناگفته نماند که پلی استیشن 5 از تکنولوژی صدای ۳ بعدی توسعه یافته توسط خود سونی نیز پشتیبانی میکند و به لطف آن میتوانید با کیفیتترین خروجی صدا را حین اجرای بازیها بگیرید.
پلی استیشن 5 از نظر ظاهری، متفاوتترین کنسولی است که تا حالا سونی طراحی کرده. کنسول ظاهری فضایی دارد و دو قاب سفید رنگ هلالی شکل، دو طرف کنسول را احاطه کردهاند. در لای شیارها نیز چراغهای رنگی جذابی به کار رفته که زیبایی کنسول به واسطهشان دو چندان شده. فقط مشکل اینجاست که پلی استیشن 5، کنسول نسبتا بزرگی است. در اصل کنسول تقریبا ۱۵ اینچ قد، ۱۰ اینچ طور و ۴ اینچ عرض دارد و به نوعی میتوان گفت بزرگترین کنسولی است که تا حالا دیدهاید. برای همین حسابی برای آن در میز تلویزیونتان جا باز کنید.
سونی در طراحی کنترلر برای پلی استیشن 5، یک انقلاب اساسی به پا کرده. برای اولین بار، این کنترلر نام دوال شاک را یدک نمیکشد و سونی تصمیم گرفته به خاطر تغییرات عمدهای که روی آن اعمال کرده، نام دوال سنس را روی آن بگذارد. دوال سنس نیز دقیقا با استفاده از زبان طراحی خود پلی استیشن 5 ساخته شده و از نظر ظاهری شباهت زیادی به خود کنسول دارد. در ضمن سونی این بار تصمیم گرفته به جای طراحی کنترلری جمع و جورتر، ظاهر تو پُرتر به دوال سنس بدهد و ارگونومی آن را به کنترلر ایکس باکس نزدیکتر کند. اما مهمترین تفاوت دوال سنس با دوال شاک نسل قبل، فقط در طراحی و ظاهر آن خلاصه نمیشود. بلکه سونی در اضافه کردن ویژگیهای منحصر به فرد به این کنترلر به هیچ وجه کم کاری نکرده و دوال سنس عملا یکی از مدرنترین کنترلرهایی است که در ابتدای نسل نهم میتوانید دستتان بگیرید. حالا به لطف ویژگی هپتیک فیدبک عملا میتوانید اتفاقاتی که در جریان گیمپلی بازیهایتان رخ میدهند را از طریق کنترلر بهتر حس کنید. در کنار این، دوال سنس تریگرهای تطبیقپذیری دارد که به لطفشان میتوان حس کشیدن ماشه یا استفاده از کمان را بهتر لمس کرد. کلید Create هم در دوال سنس جایگزین کلید Share شده و طبق گفتههای سونی به کمک آن میتوان به ویژگیهای بیشتری برای تصویربرداری یا فیلم گرفتن از بازیها دست یافت. سونی همچنین کنترلر تازهاش را به یک میکروفون هم مجهز کرده تا دیگر برای مکالمه با دوستان موقع بازی، لازم نباشد هدست به کنترلر وصل کنید.
رابط کاربری پلی استیشن 5، طراحی آشنایی دارد. عملا هر کسی که با پلی استیشن 4 کار کرده باشد، به راحتی با رابط کاربری PS5 نیز ارتباط برقرار میکند. با این حال، سونی چند تغییر عمده هم در رابط کاربری تازهاش ایجاد کرده تا هم منوها مرتبتر از قبل شوند و هم جا برای ایجاد چند ویژگی تازه نیز باز شود. یکی از این ویژگیها که بسیار کاربردی نیز به نظر میرسد، مربوط به بخش «Guide» میشود. پلی استیشن به لطف این ویژگی به شما کلی ویدیو آموزشی پیشنهاد میدهد تا اگر در یک نقطه از بازیها گیر کردید، بتوانید به کمک آنها سریع مشکلتان را برطرف کنید.
خوشبختانه پلی استیشن 5 ویژگی Backward Compatibility هم دارد اما متاسفانه سونی راه حلی برای اجرا کردن بازیهای نسل پنجم، ششم و هفتم روی پلی استیشن 5 پیدا نکرده و خریداران این کنسول فقط میتوانند بازیهای پلی استیشن 4 را روی آن اجرا کنند.
سونی در کنار پلی استیشن 5، یک هدست جدید به نام Pulse 3D نیز برای کنسول تازهاش طراحی کرده که از تکنولوژی صدای ۳ بعدی خود این شرکت نیز پشتیبانی میکند. در کنار این هدست، ورژن جدید دوربین پلی استیشن را داریم که حالا لنزهای آن با کیفیت ۱۰۸۰p فیلمبرداری میکنند و در کل کیفیت تصویر برداریش به میزان قابل توجهی بهتر شده. سونی همچنین یک کنترل برای افرادی که زیاد فیلم و استریم روی کنسول نگاه میکنند نیز طراحی کرده تا خریدار پلی استیشنهای جدید لازم نباشد برای گشت و گذار در یوتیوب، توییچ یا پلتفرمهای دیگر خیلی نیازمند دوال سنس باشد. علاوه بر اینها، یک پایه شارژر برای دوال سنس نیز طراحی شده که با استفاده از آن میتوانید دو کنترلر را به صورت همزمان و با سرعت قابل قبولی شارژ کنید.
اینطور که مارک سرنی در مصاحبههایش گفته، گویا سونی هنوز حاضر نیست در مورد نسل آینده پلی استیشن ویآر صحبت کند. اما او تایید کرده که پلی استیشن ویآر فعلی کاملا با پلی استیشن 5 سازگار است و میتوانید بازیهای واقعیت مجازی را با آن اجرا کنید. فقط مسئله اینجاست که نسل قبلی دوربینهای پلی استیشن با PS5 سازگار نیستند و مجبورید برای اجرای بازیهای واقعیت مجازی روی این کنسول، یک دوربین پلی استیشن جدید بخرید.
پلی استیشن 5 در دو مدل عرضه خواهد شد. مدل اول که درایو نوری دارد و میتواند بازیها را از روی دیسک نیز اجرا کند، قیمتی ۵۰۰ دلاری خواهد داشت. مدل دوم اما درایو نوری ندارد و به خاطر همین موضوع، سونی ۱۰۰ دلار از قیمتش کم کرده و آن را با ۴۰۰ دلار وارد بازار میکند.
© ۱۳۹۸-۹۹ تمامی حقوق این وبسایت محفوظ می باشد |
پاراکس